Dotekomanie.cz

iPhone SE 2020 oficiálně představen. Nabízí nízkou cenu a skvělý hardware

iPhone SE

Zdroj: Apple YouTube

Po několikaletém spekulování jsme se konečně dočkali. Apple totiž oficiálně představil nástupce iPhonu SE, který se jmenuje stále stejně, tedy iPhone SE. Jedná se o cenově dostupný model, který má co nabídnout – dlouhou výdrž na jedno nabití, výkonný procesor a další. 

iPhone SE 2020 nabízí kompaktní konstrukci

Nový iPhone SE nás svým příchodem nijak nepřekvapil. O tomto modelu píšeme už zhruba dva roky, ovšem až nyní přichází na trh. Dříve jsme spekulovali o názvu iPhone SE 2 nebo iPhone 9, po tomto označení ale výrobce nesáhl.

V podstatě už na první pohled je jasné, že nové SE jakoby z oka iPhonu 8 vypadla. Z konstrukčního a designového hlediska vypadá takřka totožně. Nacházejí se zde tak větší horní a dolní rámečky či hardwarové domovské tlačítko s Touch ID. 

Zdroj: Apple

Velké změny se ale odehrály pod kapotou. Srdcem telefonu je nově procesor A13 Bionic, jenž se nachází v iPhonu 11 a 11 Pro. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se s největší pravděpodobností stará operační paměť s kapacitou 3 GB. Tuto informaci ale prozatím nemůžeme 100% potvrdit, jelikož Apple nikdy velikost RAM nezveřejňuje.

Zdroj: Apple

iPhone SE 2020 přichází samozřejmě také s 4,7palcovým LCD displejem, tedy se stejným panelem, jako starší iPhone 8. Jediným rozdílem je absence technologie 3D Touch. Dále novinka podporuje třeba NFC. V prodeji pak budou tři verze lišící se ve velikostí vnitřního úložiště – 64, 128 a 256 GB. 

Zdroj: Apple

To samé platí i o barevných variantách, konkrétně si iPhone můžete objednat v bílé, černé a červené (Product RED). K dispozici bude samozřejmě také hned pět ochranných obalů – černý silikon, bílý silikon, červená kůže, černá kůže a půlnoční modrá kůže. Jistou zajímavostí je ale černý přední panel u bílé verze.

Specifikace

Cena a dostupnost

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že právě tento model bude cílit hlavně na majitele starších zařízení, například na iPhone 6 uživatele. Právě ti často volají po telefonu s menším displejem. Novinka startuje na 12 990 Kč vč. DPH. Předobjednávky startují 17. dubna 2020 ve 14:00. 

Všechny dostupné varianty:

Zdroj: apple.com

Exit mobile version