Dotekomanie.cz

iOS: Jak pracovat s textem pomocí gest [návod]

iOS

Zdroj: Dotekomanie.cz

Chcete zvládnout výběr slov, vět a odstavců ve svém iOS a iPadOS? Pak se možná budete chtít naučit, jak používat gesta pro výběr textu v iPhonu a iPadu, která umožňují snadno vybrat text na zařízeních pro kopírování, řezání, úpravy, opravy, mazání nebo jakýkoli jiný účel. 

Máte zájem vyzkoušet gesta pro výběr textu v iOS zařízení, aby bylo možné text upravovat rychleji? Tento článek se zaměřuje na to, jak můžete pomocí gest na iOS a iPadOS zařízeních vybrat konkrétní slova, věty nebo odstavce. 

Jak vybrat slovo, větu nebo odstavec na iOS a iPadOS pomocí gest

Doposud jste mohli být zvyklí na výběr textu stisknutím kurzoru, klepnutím na „Vybrat“ a příslušným přetažením kurzoru. Následně jste si mohli vybraný text zkopírovat nebo vyjmout. Tento proces je jeden z mnoha možností, jak s textem pracovat. My ale přinášíme jednodušší a efektivnější možnost v podobě gest.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Gesta získáte podle následujícího postupu:

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdroj: Dotekomanie.cz

Zdroj: Dotekomanie.cz

A přesně takto fungují gesta pro rychlý výběr textů na vašem iPhonu a iPadu. Jde o jedny z funkcí, které si sami můžete vyzkoušet. Tím se je naučíte ovládat, takže se nebudete muset bát otevřít aplikaci, ve které můžete vybrat text. 

Pro shrnutí ještě přidávám následující gesta:

Gesta pro výběr textu jsou velmi jednoduchá, na rozdíl od nových gest pro kopírování a vkládání, která byla představena s iPadOS a iOS 13. Tato nová gesta vyžadují nějaký čas, než si na ně zvyknete, a také trochu více praxe. Tak či onak budete v praxi vždy používat základní nástroje – kopírování, vkládání a vybírání textu. 

Exit mobile version