Dotekomanie.cz

Huawei nelení, představil Nova 7 SE, Nova 7, Nova 7 Pro

1822EA6D41BCDAD25FD4CB887973784E80F9F6A35155DBED 1920x1080x

Zdroj: Huawei

Není to tak dávno, co jsme se dočkali nový top modelu Honor 30 a nyní zde máme další sérii dobře vybavených modelů. Konkrétně se jedná o sérii Nova, která dříve zastávala svou roli ve střední třídě, nyní ale míří na vyšší příčky, přičemž nejvybavenější model není nudný. Huawei Nova 7 Pro má zakřivený displej, ale to není jediná vymoženost.

Nova 7 SE, Nova 7, Nova 7 Pro

Společnost Huawei se rozhodla představit Nova 7 SE, Nova 7 a Nova 7 Pro, přičemž všechny tři modely mají některé vlastnosti společné. Za zmínku stojí, že všechny smartphony podporují 40W nabíjení, přičemž mají baterie o velikosti 4000 mAh. Další společným faktorem je podpora 5G sítí nebo zadní 64Mpx senzor.

Nejvybavenější model je Nova 7 Pro, kde si lze všimnout například zakřiveného displeje do stran. V něm je otvor pro duální přední foťák. Sekundární snímač je zde pro širokoúhlé záběry. Displej má v sobě zabudovanou čtečku otisků prstů. Na zadní straně dominuje 64MPx foťák a periskop pro trojnásobné přiblížení. U tohoto senzoru nechybí optická stabilizace obrazu.

Nova 7 Pro; Zdroj: Huawei

Prostřední model je Huawei Nova 7. Už na první pohled je viditelné, že došlo k úsporám na straně displeje, kde již není zakřivení a na je k dispozici jen jedna selfie kamera. Zadní strana prošla také obměnou. Například periskop byl vyměněn za běžnější foťák s dvojnásobným přiblížením.

Nova 7; Zdroj: Huawei

Oba výše zmíněné modely mají procesor Kirin 985, což není nejvýkonnější model od Huawei, ale nabízí dostatek výkonu. Poslední novinkou je Huawei Nova 7 SE, což je nejméně vybavený smartphone z nové linie. Například procesor byl vyměněn za Kirin 820, ale také nabízí podporu 5G. Zadní sestava foťáků prošla změnou. Není zde jakákoliv možnost optického přiblížení. Místo toho je zde 2MPx snímač pro určení hloubky ostrosti. U tohoto modelu najdeme LCD displej, což má vliv i na umístění čtečky oticků prstů, ta je na boku.

Nova 7 SE; Zdroj: Huawei

Specifikace Nova 7 Pro

Nova 7 Pro; Zdroj: Huawei

Specifikace Nova 7

Nova 7 Pro; Zdroj: Huawei

Specifikace Nova 7 SE

Nova 7 Pro; Zdroj: Huawei

Ceny novinek

V tuto chvíli nevíme, kdy se novinky dostanou na český trh, ani za jakou cenu. Dostupnost byla ohlášena zatím v Číně, takže se nám nabízí přibližný náhled, jaké ceny očekávat. Ty české budou o něco vyšší.

Nova 7 Pro; Zdroj: Huawei

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com, gizmochina.com

Exit mobile version