Dotekomanie.cz

Facebook přináší novou reakci symbolizující těžké časy

Facebook

Zdroj: TheNational

Pandemie COVID-19, nebo-li koronavirus, pořádně zamíchala s kartami – sám se o tom přesvědčil i Facebook. V podstatě skoro každého donutila zůstat doma a odtud také pracovat, pokud je to možné. Aktuálně jedinou možností, jak se vidět se svými blízkými, kteří s námi nežijí ve stejné domácnosti, jsou sociální sítě a videohovory. Takže nemusíme nikomu z vás vysvětlovat, jak těžké chvíle celý svět prožívá. Facebook ale tak nějak doufá, že díky nové reakci může být o něco snazší druhé straně ukázat, jak moc se o ni staráte. 

Facebook svět nezachrání, ale může pár lidem udělat radost

Na běžné aplikaci a webové verzi Facebooku bude mít nová reakce podobu malé kulaté postavy, která drží malé srdce. Ta bude k dispozici vedle dosavadních reakcí, včetně reakce s palci nahoru a podobně. Uživatelé Messengeru pak mohou aktivovat nové fialové srdce, a to dlouhým stisknutím stávající reakce srdce. Osobně prozatím novou reakci nemám k dispozici, ale někteří uživatelé z různých koutů světa o této novince informují.

Zdroj: TheNational

„Uvědomujeme si, jakou nejistou dobou nyní všichni procházíme. Chceme, aby lidé dokázali druhé straně svou podporu jednoduchým způsobem, jako je reakce. Tím dají najevo, že mají o své přátele a rodinu starost.“

Samotná reakce samozřejmě nezachrání životy ani nevyřeší rostoucí krizi nezaměstnanosti. Přesto takovou novinku musíme ocenit. Facebook má měsíčně zhruba 2,5 mld. aktivních uživatelů a alespoň někteří se budou díky nové reakci cítit lépe.

Zdroje: engadget.com, thenational.ae

Exit mobile version