Dotekomanie.cz

Xiaomi využilo koronaviru a poráží Huawei

Xiaomi

Zdroj: Datart

Celosvětové prodeje v průběhu února 2020 rekordně klesly o 38 %. Samozřejmě vše má na svědomí koronavirus. Jediné Xiaomi může alespoň částečně v těchto časech slavit. Vůbec poprvé totiž společnost prodala více smartphonů než konkurenční Huawei.

Xiaomi může i v průběhu koronaviru slavit

Konkurenční společnost Huawei taktéž nezažívá vůbec dobré období. Místo sklízení úrody se musí vypořádat s koronavirem, kvůli kterému byly zastaveny továrny. Lidé navíc telefony nenakupovali – buď neměli za co, anebo se báli budoucnosti. To ale není jediný problém Huawei. Firma má totiž potíže také s nedostatkem Google služeb, což výrazně ovlivnilo celkové prodeje.

Zdroj: Pocketnow

Uznávám, že se může zdát, že srovnání Huawei s Xiaomi může být trochu neférové. Na druhou stranu, byznys je tvrdý a na bolístka se nehraje. Analytická společnost proto zveřejnila nejnovější čísla týkajících se prodeje chytrých telefonů. Huawei za poslední měsíce ztratilo svou dlouhodobou pozici a jeho místo zaujímá Xiaomi. Právě tato společnost se stala třetím největším prodejcem. 

Čínskému Xiaomi se totiž podařilo prodat šest mil. kusů telefonů, přesněji o 500 000 více než Huawei. Jihokorejský Samsung je samozřejmě i nadále naprostým lídrem, protože dokázal prodat více než 18,2 mil. smartphonů. Na druhém místě se pak umístil Apple s 10,2 mil. prodanými kusy. Nelze očekávat, že by se prodeje v průběhu příštích měsíců výrazně zvýšily, ba naopak. Kvůli úřadujícímu koronaviru lze očekávat v tomto směru „velký špatný“.

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version