Dotekomanie.cz

WhatsApp Web získává hlasové a video hovory [aktualizováno]

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 5. 3.

WhatsApp ohlásil dostupnost hlasových a video hovorů ve webové verzi této služby. Novinka by se měla objevit v řádu dnů, případně novinku již můžete mít k dispozici. Služba se rozhodla pro pozvolné uvolňování. WhastApp uvádí, že aktivní hovor je vždy v popředí, aby se neztratil mezi ostatními záložkami webového prohlížeče. Celá komunikace navíc zůstává šifrovaná od uživatele k uživateli, takže samotná služba nemůže kontrolovat obsah, případně do něj zasahovat nebo sbírat data.

V případě skupinových hovorů a video hovorů nedošlo k nějakému posunu, ale tato funkce se plánuje do budoucna. Zatím ale není jasné, kdy bude i tato funkcionalita zavedena.

Zdroj: WhatsApp

Původní článek 22. 12.

WhatsApp podporuje hlasové hovory a videohovory v mobilních aplikací v podstatě odjakživa. Webový klient WhatsApp Web však stále do dnešního dne toto neumožňuje. To je velká škoda. Velmi brzy se to však již změní, v betaverzi již WhatsApp začíná hovory podporovat.

Brzy si přes WhatsApp zavoláte i z počítače

Do nové betaverze přibyla v chatu dvě nová tlačítka. Jedno slouží pro zahájení hlasového hovoru a druhé pro videohovor. Obě na ikonkách ještě nápis BETA. Tato nová možnost se má týkat jak WhatsApp Web, tak desktopových klientů. Na snímcích můžeme vidět prostředí na systému macOS.

Zdroj: xda-developers

Funkce je nyní dostupná jen hrstce testovacích uživatelů, kdy se rozšíří pro všechny, zatím firma neoznámila. Předpokládáme však rozšíření v řádech několika týdnů. Celkově však vývojáři chystají a představují nové funkce pro tuto službu relativně často.

Zdroj: xda-developers

Zdroje: xda-developers.com, xda-developers.com

Exit mobile version