Dotekomanie.cz

tvOS může přinést dvě velké funkce

tvOS 13.4.5

Zdroj: 9to5mac

Společnost Apple podle všeho má v plánu přidat do budoucí verze tvOS nové funkce, jako je Kids Mode a Screen Time. Co přesně by novinky umožňovaly, na to se podíváme níže. 

tvOS s novými funkcionalitami

Kids Mode (ve volném překladu dětský režim) by umožnil sledovat obsah Apple TV zaměřený přímo na děti s možnostmi rodičovské kontroly. To by rodičům umožňovalo omezit dostupný obsah. Rodiče by tak mohli blokovat televizní pořady, filmy a aplikace, které nejsou vhodné pro daný věk dítěte. Kromě toho by mohli také nastavit Screen Time (čas obrazovky).

Zdroj: MacRumors

Právě poslední funkce by uživatelům umožňovala lidem sledovat statistiku, kolik času tráví sledováním televize. Novinka by fungovala pro různé aplikace a hry a uváděla by čas stráveného používání u každé aplikace, jako v případě iOS. 

Na internetu se ale objevují i informace o možném příchodu nové generace Apple TV. Právě ta by mohla přinést nový procesor A11 nebo dokonce A12. K dispozici by byly i vyšší kapacity úložiště – konkrétně 64 a 128 GB. Aktuálně je možné zakoupit pouze verze s 32 a 64GB vnitřním úložištěm. Nová Apple TV by mohla být představena ještě v první polovině letošního roku. Některé zdroje ale uvádí pozdější termín z důvodu koronaviru. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version