Dotekomanie.cz

Prodeje smartphonů rekordně klesly, situace se jen tak nezlepší

Prodeje

Zdroj: MacRumors

Celosvětové prodeje chytrých telefonů v průběhu února klesly o neuvěřitelných 38 %. Může za to pochopitelně dění kolem koronaviru, který útočí nejen na lidské životy, ale také ekonomiku. Právě v rámci ekonomiky se celkové dodávky telefonů dočkaly největšího poklesu v historii.

Prodeje raketovým tempem klesají

Výrobci mobilních telefonů dodali v únoru 2020 odhadem 61,8 mil. kusů, což je výrazný pokles oproti stejnému období z roku 2019, kdy bylo prodáno 99,2 mil. telefonů. Poptávka navíc v Asii výrazně poklesla, což vedlo k významnému snížení prodejů. Asie ale měla vliv na celý svět. Některé asijské továrny nebyly totiž schopny vyrábět smartphony z důvodu karantény a cestovního omezení. 

Zdroj: MacRumors

„Únor 2020 zaznamenal největší pokles v historii celosvětového trhu se smartphony. Nabídka a poptávka po telefonech se v Číně snížila, což samé platí napříč celé Asie. Je to zkrátka období, na které bude průmysl chtít velice rychle zapomenout.“

Analytik Yiwen Wu uvedl, že ačkoli v Číně již nyní jsou náznaky zlepšení, očekává se, že celosvětové dodávky budou i v průběhu března 2020 velice slabé. Většina států stále bojuje s koronavirem. Apple obchody v několika zemích, včetně Spojených států amerických, jsou prozatím uzavřeny a miliony spotřebitelů jsou v doma nebo nemohou nakupovat nová zařízení. Situace se tedy v blízké budoucnosti nezlepší. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version