Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – P40 Lite, XT, 5i

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – One Hyper, Xperia 1 II, Xperia L4

Huawei P40 Lite

Na český trh zamířila novinka od společnosti Huawei. Jedná se o přejmenovaný model Nova 6 SE. V tomto případě se nabízí poměrně zajímavé specifikace za relativně dobrou cenu, ale je nutné počítat s tím, že zde chybí Google aplikace služby. Pokud vám na tom nezáleží, získáte velmi zajímavý kousek, i po designové stránce.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P40 Lite

Huawei P40 Lite E

Pokud chcete trochu levnější smartphone, možná vás zaujme Huawei P40 Lite E. V tomto případě se nabízí například větší baterie, relativně dost megapixelů, ale na druhou stranu displej má jen HD+ rozlišení. I zde ale musíte počítat s absencí Google aplikací a služeb.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P40 Lite E

Realme XT

Pokud ale chcete smartphone do sedmi tisíc korun s pořádnou výbavou, mohl by vás zaujmout model Realme XT. Nabízí slušnou výbavu, 64MPx foťák a velkou baterii s rychlým nabíjením. Navíc jsou k dispozici dvě verze, přičemž 128GB varianta přesahuje hranici sedmi tisíc.

 

Zdroj: Realme

Specifikace Realme XT

Realme 5i

Dalo by se říci, že Realme XT je konkurent pro Huawei P40 Lite. Pokud hledáte alternativu k Huawei P40 Lite E, možná by vás zaujal model Realme 5i. V podstatě se nabízí obdobné specifikace za přibližně stejnou cenu, ale zde je navíc větší kapacita baterie a Google služby.

Zdroj: Realme

Specifikace Realme 5i

Exit mobile version