Dotekomanie.cz

Netflix a YouTube snižují kvalitu videí

Netflix

Zdroj: Dotekomanie.cz

Netflix vyhověl požadavku Evropské unie na snížení kvality streamovaného videa v Evropě. Díky tomu pomůže zmírnit zatížení sítě miliony lidí pracujících z domova. Společnost snižuje kvalitu videa v Evropě na následujících 30 dní. Služba tvrdí, že tato změna sníží spotřebu dat o 25 %, ale i přesto se diváci budou moci vychutnat kvalitní obraz. 

Netflix a další služby nechtějí zatěžovat evropskou síť

Aby došlo k omezení používání dat, Netflix snižuje přenosové datové toky, což by mohlo způsobit, že videa budou trochu více pixelovaná. Samotná Evropská unie požádala Netflix, YouTube a další streamovací služby, aby zvážily dočasné snížení kvality obsahu. Samozřejmě kvůli neobvykle velkému počtu lidí pracujících z domova a využívajících streamovacích služeb. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

EU tak požaduje, aby platformy omezily obsah na standardní rozlišení místo vysokého rozlišení, a také chce, aby jednotliví uživatelé věnovali pozornost míře své spotřeby dat. Netflix dále nespecifikoval, zda kvalitu videí omezí i na jiných kontinentech. Nezdá se ale, že by poskytovatelé internetových služeb v jiných částech požadovali taková opatření. 

Jak jsem již uvedl, toto opatření přijímá také YouTube. I přesto, že si Google nevšiml žádného nárůstu provozu, přijímá toto opatření, aby zajistil, že lidé, kteří sledují videa z domova, nebudou evropskou síťovou infrastrukturu zatěžovat. Díky tomuto kroku je YouTube druhou společností, která takovýmto způsobem pomáhá Evropské unii. 

Zdroje: macrumors.com, thenextweb.com

Exit mobile version