Dotekomanie.cz

Apple představil nový iPad Pro s LiDARem a klávesnicí s touchpadem

Magic Keyboard

Zdroj: Apple

Dlouho spekulovaný iPad Pro je konečně tady. Apple právě přes tiskovou zprávu vydal nový iPad Pro 2020. Ten přináší velmi podobný design s předchůdci, nabízí ale vylepšený fotoaparát s LiDARem, výkonnější hardware a také novou Smart Keyboard s touchpadem.

Nový iPad Pro představen

Nový iPad Pro nabízí na zádech celkem dva klasické fotoaparáty, a to hlavní širokoúhlý snímač a druhý ultra širokoúhlý. Pravděpodobně se jedná o sestavu z iPhonu 11, ultra širokoúhlý senzor má ale jen 10 MPx. Krom toho ale na zádech nalezneme speciální snímač LiDAR (Light Detection and Ranging). Ten dokáže naskenovat vaše okolí a sloužit bude hlavně pro rozšířenou realitu.

Zdroj: Apple

Uvnitř tepe nový procesor Apple A12Z Bionic, který má osm grafických jader. Celkem překvapivě tak Apple nesáhl po procesoru Apple A13 z iPhonů 11. Novinkou je také pět mikrofonů, které mají zajistit studiovou kvalitu nahrávaného zvuku.

Magic Keyboard, kterou bude možné dokoupit, nabízí zcela nový design. iPad Pro se v ní tak trochu „vznáší“ díky magnetům a navíc má touchpad. S tím souvisí nová verze iPadOS 13.4, která přináší rozšířenou podporu právě pro kurzor a další gesta na touchpadu. Nabíjí se pak nyní přes USB-C a je kompatibilní i se starším iPadem Pro 2018.

Zdroj: Apple

Nový iPad Pro 2020 bude dostupný opět ve dvou úhlopříčkách a to 11 palců a 12,9 palců. Menší verze bude začínat na 22 990 Kč, větší pak 28 990 Kč. Dostupný bude ve dvou barvách – šedé a stříbrné. Úložiště je ve velikostech od 128 GB do 1 TB. Nejdražší verze s podporou dat, 12,9 palců a 1 TB bude stát dokonce 48 490 Kč.

Zdroje: 9to5mac.com, apple.com

Exit mobile version