Dotekomanie.cz

Vivo Z6 5G je novinka střední třídy s pořádnou baterií

Vivo Z6 5G

Zdroj: Vivo

Značka Vivo patří do stejné rodiny jako OnePlus, Oppo a realme, takže dnešní novinka se může v nějaké variaci objevit i u těchto výrobců. Jak již název Vivo Z6 5G napovídá, nabízí se 5G připojení, a to rovnou ve střední třídě. Dalo by se říci, že se jedná o jeden z prvních mobilů s touto podporou. Prozatím podpora 5G zatím byla jen u top modelů.

Vivo Z6 5G

Vivo se rozhodlo použít procesor Snapdragon 765G, který spadá do kategorie herních a navíc má integrovaný 5G modem. K dispozici je 6 nebo 8 GB operační paměti a samotný displej má Full HD+ rozlišení. V rámci výbavy najdeme i softwarové funkce pro vylepšení hraní. Pro hraní se vždy hodí více energie, takže není divu, že společnost použila 5000mAh baterii.

Zdroj: Vivo

Společnost se rozhodla zakomponovat rychlé nabíjení s hodnotou 44 W. Novinka podporuje i vylepšenou technologii GPS s podporou frekvencí L1 a L5. Co se týče fotografických schopností, nabízí se na zadní straně 48MPx foťák, přičemž je zde k dispozici širokoúhlý snímač, 2MPx foťák pro makro focení a 2MPx pro určení hloubky ostrosti.

Specifikace

Cena základního modelu Vivo Z6 5G je v přepočtu přibližně 7 250 Kč. Verze s 8 GB operační paměti pak přijde na cca 8 580 Kč, což je značný rozdíl a otázkou je, jestli si zákazník vůbec připlatí za větší RAM. Ačkoliv Vivo mobily nejsou oficiálně v Česku, čeští prodejci jej i tak mohou nabídnout.

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version