Dotekomanie.cz

Microsoft vydal novou Office aplikaci s podporou editace

Pro úpravu dokumentů na mobilních zařízeních byly již nějaký ten pátek dostupné samostatné aplikace Word, Excel a PowerPoint. Nyní se Microsoft rozhodl všechny sjednotit do jedné aplikace s názvem Office a navíc ještě přidal několik nových funkcí.

Word, Excel a PowerPoint v jedné aplikaci

Již na začátku listopadu Microsoft toto sjednocení představil a zpřístupnil betaverzi sjednoceného kancelářského balíku Office. Po několika měsících firma vydala finální verzi pro všechny na platformě iOS a Android. Díky tomu nemusíte stahovat pro editaci dokumentů tři různé aplikace, kde každá měla kolem 280 MB. Nyní si tak vystačíte s jednou o velikosti zhruba 370 MB.

Aplikace také umožňuje skenovat a podepisovat PDF, převádět text nebo tabulky do Wordu respektive do Excelu nebo také vytvářet prezentace automaticky z vybraných obrázků. Kromě vlastního cloudového úložiště OneDrive podporuje Office také Google Drive, Box, Dropbox a iCloud.

Mezi nové funkce patří hlasové diktování ve Wordu, kde můžete říkat třeba „nový řádek“ pro začátek psaní na nový řádek. Zatím je to však dostupné jen v angličtině. Další funkcí jsou Excel Cards, které umožňují zobrazit tabulky v kartách přizpůsobených pro displej telefonu. Poslední novinka se týká PowerPointu, který umí vytvořit z poznámek k prezentaci rovnou samotný soubor.

Nové funkce určitě vyzkoušíme a celkově se nám sjednocení velice líbí. Aplikaci si můžete stáhnout na odkazech níže. Podpora pro tablety iPad má být přidána v budoucnu.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com

Exit mobile version