Dotekomanie.cz

Google zruší RCS hack do konce měsíce

rcs

Zdroj: Google

Aktuálně na smartphonech se systémem Android se pomalinku rozmáhá podpora RCS technologie, která má nahradit běžné SMS a MMS zprávy. Mezi výrazní podporovatele patří Google a Samsung, přičemž se snaží spolupracovat s mobilními operátory, ale těm se nějak nechce. Důvodem je, že RCS umí pracovat přes WiFi a operátor si na tom nemůže počítat odeslané zprávy. Výhodnější je jednoduše nutit lidi do nákupu SMS. V tuto chvíli v Česku podporuje RCS mobilní operátor Vodafone, byť to má dost podmínek. Google již v některých zemích obešel operátory a novinku jednoduše spustil, zbytek zájemců se musel spolehnout na aktivační hack. Ten bohužel zruší.

Google obchází operátory, spouští RCS, náhradu za SMS a MMS [aktualizováno]

Rozmach RCS

V tomto případě Google ví, že uživatelé používají speciální návod, jak aktivovat na svém zařízení možnost komunikace skrze RCS. Nějakou dobu jej přehlížel a neřešil, ale nyní jsme se dočkali oznámení, že tento trik na aktivaci zablokuje.

K zablokování nedojde skrze aktualizaci. Z informací, které byly poskytnuty, to vypadá, že se bude jednat o serverovou změnu, která zamezí používají RCS neoficiální aktivace v zemích, kde služba není oficiálně dostupná. Google ale dodává, že v dohledné době dojde k rozšíření, takže můžeme jen doufat, že tímto postupem chce připravit půdu pro větší rozmach.

Zatím nevíme, jestli dojde k brzkému nasazení v Česku, ale vzhledem k tomu, že oficiální stránka nápovědy je v češtině, je možní, že Google zavede RCS i u nás. Je těžké odhadovat, kdy se tak stane. Můžeme jen doufat, že RCS nepodlehne dlouhému a trpkému spouštění po celém světě a že zde Google nebude otálet.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version