Dotekomanie.cz

Apple tentokrát zachránil 10,2palcový iPad na trhu s tablety

iPad Pro

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple má důvod k menší oslavě. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se totiž dočkal navýšení svého celosvětového podílu na trhu s tablety. Nutno podotknout, že tento nárůst mají na svědomí hlavně 10,2palcový iPad. Ovšem o kolik si Apple ve skutečnosti polepšil?

iPad opět králem čtvrtletí

Podle výzkumu společnosti IDC si měl Apple meziročně polepšit o 6,4 %. Za vše údajně mohou silné prodeje 10,2palcového modelu. Sedmá generace iPadu, který byla představena v září loňského roku jako cenově dostupný tablet výhradně pro studenty, představovala 65 % z celkových 15,9 mil. kusů dodávek. 

Naopak 10,2palcový iPad pomohl společnosti zvýšit podíl na celosvětovém trhu na 34,6 %, což dělá zhruba 50 mil. prodaných kusů. To je oproti roku 2018 velké zlepšení, neboť v tomto období Apple měl podíl na trhu 29,6 % a prodal 43,3 mil. kusů iPadů. 

10,2palcový iPad se stal prodejním „trhákem“ hlavně v období mezi říjnem a prosincem. Díky tomu Apple dokázal za poslední čtvrté čtvrtletí prodat 15,9 mil. kusů tabletů. Celkově se pak prodalo zhruba 43,5 mil. kusů tabletů. V tomto počtu pak Apple zaujal pozici číslo jedna. 

Konkurenčním výrobcům se pak dařilo o něco méně. Na druhém místě se samozřejmě umístil jihokorejský Samsung, přičemž Huawei obhájilo třetí příčku. Ovšem obě společnosti zažily klesající období. Počet prodaných kusů se v případě Samsungu snížilo o 7,4 %, zatímco u Huawei o 2,8 %. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version