Dotekomanie.cz

Onyx představil další prototyp telefonu s e-ink displejem [CES]

Světová technologická konference CES je vždy plná překvapení a ani letošní ročník nás nezklamal. Dočkali jsme se totiž prototypu chytrého telefonu, jehož hlavní předností je druhý barevný e-ink displej. S tímto prototypem přišla společnost Hisense. Zdá se ale, že se nejedná o jediného výrobce, který pracuje na skutečném e-ink telefonu. 

Onyx pracuje na dalším e-ink displeji

Možná si vzpomenete na společnost Onyx, který před několika lety představila jeden z prvních prototypů telefonu s e-ink displejem a operačním systémem Android. Nakonec se tento kousek dostal mezi hrstku uživatelů pod názvem Onyx E430. Bohužel se ale nejednalo o vůbec úspěšný produkt. 

Společnost se však zřejmě nevzdala, neboť nyní na konferenci CES 2020 přišla s dalším takovým prototypem. Zajímavé je, že výrobce tomuto modelu nedal žádný název, a dokonce nezveřejnil ani žádné specifikace. Podle zahraničních médií se ale telefon bude chlubit octa-core procesorem s ARM architekturou, čtečkou otisků prstů, portem USB-C pro nabíjení, podporou Wi-Fi/LTE a Bluetooth. K dispozici má být také poměrně velký 5,8palcový e-ink displej. 

Na straně softwaru pak zde má být k dispozici operační systém Android 9.0 Pie a s největší pravděpodobností nabídne také oficiální podporu Obchodu Play. I když těžko uvěřit, že by Google udělil certifikaci takovému zařízení. 

Pomalá obnovovací frekvence je hlavní problém e-ink displeje na smartphonu, takže prototyp Onyx má čtyři obnovovací rychlosti: Normální režim, Rychlý režim, Režim A2 a Režim X. Praktické video bohužel neukazuje různé obnovovací frekvence v akci.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version