Dotekomanie.cz

Lenovo představilo nový VR Classroom 2

Společnost Lenovo má na trhu s mobilními telefony trochu problémy. Pokud jde ale o notebooky a počítače, její byznys neuvěřitelné vzkvétá, i když podrobnosti o přesných číslech nemáme. Nicméně, další oblastí, ve které firma vyniká, je virtuální realita. 

VR Classroom 2 pro učitele a studenty

Lenovo má ve svém katalogu velmi úspěšnou řadu VR headsetů, o které jsme se poprvé dozvěděli koncem roku 2017. VR příslušenství se poté na trhu objevilo začátkem roku 2018. Původní záměr společnosti byl takový, že tento VR headset bude vzdělávacím nástrojem a bude používán především ve třídách a v učebnách. 

Lenovo Mirage Solo VR a VR kamera byly poté k dispozici pro všechny zákazníky. Následně produkty podporovaly také Daydream od Googlu. Za celou svou existenci se dočkaly několika her, jako je Marvel Dimension of Heroes a Star Wars: Jedi Challenges. 

Po velkém úspěchu Mirage Solo VR nyní společnost začala prodávat variantu v podobě Lenovo VR Classroom 2. Jedná se o vylepšenou verzi sady VR Classroom, přičemž tentokrát je hlavním operačním systémem Android. Novinka je určena opět pro studenty a učitele. Díky tomu si budou moci studenti mnohem lépe vybavit určitý příklad k danému tématu. Zkrátka a jednoduše budou moci pomocí VR headsetu pochopit branou látku. 

Podle slov firmy Lenovo se nový VR Classroom 2 velice snadno používá a spravuje. K dispozici je kromě toho platforma ThinkReality a software LanSchool Air, který učitelům pomáhá dálkově spravovat a ovládat zařízení ve třídě. Pro studenty je potom připraven software od STEM. 

Zdroj: androidcommunity.com

Exit mobile version