Dotekomanie.cz

TikTok má vlastní hudební streamovací službu

ByteDance Inc, studio stojící za vývojem virální platformy TikTok, nyní tajně testuje aplikaci pro streamování hudby v Indii a Indonésii. Aplikace s názvem Resso je k dispozici pro operační systém Android a iOS. 

TikTok tvůrci spustili hudební streamovací službu

Aplikace Resso byla spuštěna před šesti měsíci a za tu dobu získala 27 000 uživatelů. Čínská hudební streamovací služba tak již nějakou dobu funguje. Jejím cílem má údajně být konkurence schopnost službě Spotify a Apple Music, a to na rozvíjejících se trzích, jako je Indie. 

Nová služba má zabezpečená práva od T-Series a Times Music. Společnost si však bude muset ještě obstarat licenční smlouvy od velkých světových značek, jako jsou Warner Music Group, Universal Music Group a Sony Music Entertainment. 

Startovací rozhraní aplikace je velmi podobné jako u Apple Music. Žádá uživatele, aby vybrali své oblíbené interprety a vytvořili si počáteční seznam doporučené hudby. Zde ale podobnost s ostatními službami končí. 

Celkové uživatelské rozhraní totiž připomíná rozhraní aplikace TikTok. Posunutím nahoru zobrazíte další skladbu a její doprovodné video nebo obrázek alba. Resso umožňuje uživatelům přidávat k hudbě své vlastní fotografie, GIFy nebo videa, podobně jako TikTok. Tato funkce se nazývá „Vibes“. Aplikace také umožňuje uživatelům prohlížet si texty skladeb, přidávat texty (pokud chybí), a sdílet je napříč aplikacemi, jako je Instagram, WhatsApp, Facebook a další. Uživatelé mohou také přidávat komentáře pod jednotlivými skladbami.

V Indii služba stojí stejné peníze jako Spotify. Na druhou stranu je dražší než ostatní místní služby. Knihovna je v současnosti také velmi omezena. 

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version