Dotekomanie.cz

LG zřejmě nabídne ohebný displej v trochu jiné formě

LG G8X ThinQ

Rok 2019 měl patřit ohebným smartphonům, ale upřímně řečeno, moc se to nepovedlo. Samsung musel svůj první model předělat, Huawei se zatím nedostal ke globálnímu prodeji a Motorola Razr nabírá zpoždění kvůli vysoké poptávce. Na další rok Samsung plánuje další novinku, tentokrát by se mělo jednat o véčkovou konstrukci. LG se zatím vyhýbá tomuto segmentu a spíše ukazuje, že více věří zařízením se dvěma displeji. Nyní se ale ukazují možné plány této společnosti.

Obal s ohebným displejem

LG zatím nabízí speciální obal pro některé své smartphony, který je obohacen o druhý displej. Sice jsme se nedočkali prodejního trháku, ale dle některých zahraničních recenzí se jedná o dobré a robustní řešení. Rozhodně vydrží více než plastové ohebné displeje. Nyní se ale prostřednictvím patentové přihlášky ukazuje, že bychom se mohli dočkat obalu na mobily s ohebným displejem.

Na vyobrazení jde vidět, že tento obal se bude připevňovat pomocí magnetů k mobilům, ale bude to vyžadovat úpravu budoucích smartphonů. Ty budou muset disponovat na boční straně konektorem navíc, což bude mít na celkovou konstrukci a vzhled případných novinek.

Jelikož se bude jednat jen o ohebný displeje a nebude obsažena baterie nebo jakákoliv elektronika navíc, může se společnost soustředit na konstrukci a pevnost. Zřejmě dojde ke značnému vyztužení, ale i zde si bude muset společnost dát pozor na odolnost zobrazovacího panelu.

Samsung již nyní chystá první ohebné sklo s lepšími vlastnostmi než současné plastové ohebné displeje. Pokud LG použije podobnou technologii, může nabídnout něco nového. Navíc stále budete mít k dispozici mobil s normální konstrukcí. Navíc při poškození obalu s ohebným displejem nedojde k velké finanční škodě.

Stále je nutné pamatovat, že se jedná o patentovou přihlášku a není jasné, jestli se takového produktu dočkáme. Na druhou stranu se jedná o celkem zajímavou evoluci současného řešení od LG.

Zdroje: nl.letsgodigital.org, phonearena.com

Exit mobile version