Dotekomanie.cz

Apple kontroverzně vysvětlil, proč iPhone 11 Pro sleduje uživatele

Tento týden se na internetu objevila informace, že iPhone 11 Pro stále sleduje uživatele, respektive jeho údaje o poloze. To by nebylo nic zvláštního, neboť podobným způsobem fungují takřka všechny aplikace. Problém však je v tom, že telefon sledovat polohu uživatele i přesto, že sledování bylo deaktivováno. 

iPhone 11 Pro sleduje uživatele kvůli předpisům

Na tuto problematiku se vyjádřila dokonce i samotná společnost Apple, ovšem poměrně zvláštním, až odbytým způsobem. Ta totiž prohlásila „Nevidíme žádné skutečné bezpečnostní následky“. Jinými slovy Apple potvrdil, že je zcela v pořádku, že takto iPhone 11 Pro funguje. Nyní jsme se však dočkali dalšího vyjádření. 

Apple se nyní znovu k této kauze vyjádřil, přičemž přidal podrobnosti o tom, proč iPhone 11 Pro takovou činnost vykazuje. Dále se ve svém prohlášení zavázal k tomu, že v příští verzi iOS 13 bude k dispozici tlačítko, které sledování polohy deaktivuje úplně. Podle oficiálního vyjádření se takto iPhone 11 Pro chová z toho důvodu, že je vybaven novou ultra širokopásmovou technologií. 

„Ultra širokopásmová technologie je standardní průmyslová technologie a podléhá mezinárodním průmyslovým požadavkům, jenž vyžadují, aby byla na určitých místech vypnuta. Systém iOS používá služby určování polohy, aby pomohl určit, zda se iPhone nachází v těchto zakázaných místech, tedy aby v případě nutnosti zakázal ultra širokopásmové připojení a dodržoval tak předpisy“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Apple. 

Apple dále potvrdil, že žádná data nejsou odesílání na jeho servery. 

„Správa dodržování ultra širokopásmového připojení a její použití lokalizačních dat se provádí výhradně na zařízení a Apple neshromažďuje data o poloze uživatele“. 

V první odpovědi Apple poznamenal, že neexistuje žádné tlačítko, které by deaktivovalo takzvaný ultra širokopásmový čip. Tiskový mluvčí nakonec sám potvrdil, že společnost toto tlačítko brzy nabídne, a to v nejbližší aktualizaci pro iOS. 

Zdroj: ww.9to5mac.com

Exit mobile version