Dotekomanie.cz

Android 11 nabídne vylepšený režim letadlo

Pokud jste někdy letěli letadlem, nebo dokonce pravidelně létáte, jistě se vám stalo, že vás letuška upozornila na vypnutí všech elektronických zařízení. Naštěstí se v telefonu nachází režim letadlo. Ten ale v praxi bohužel vypne veškerou konektivitu, včetně Bluetooth. Bezdrátová sluchátka vám tak poslouží jako těžítko. 

Android 11 vylepší cestování letadlem

Naštěstí společnost Google mění způsob fungování režimu v letadle v rámci systému Android 11. Díky tomu budete moci poslouchat hudbu i přes aktivování tohoto režimu. Podle dostupných informací upravený režim automaticky nevypne Bluetooth, ovšem pouze v případě, že jsou k telefonu připojena sluchátka podle A2DP. 

Bluetooth A2DP je protokol používaný bezdrátovými sluchátky a dalšími Bluetooth zařízeními pro připojení k vašemu telefonu. V budoucnu by mohly chytré telefony s Androidem 11 automaticky zjistit, zda posloucháte hudbu a na základě toho nevypínat Bluetooth.

Není zatím jasné, kdy se nově vylepšený režim letadla dostane na chytré telefony. S největší pravděpodobností se tak stane ale s příchodem nového operačního systému Android 11. 

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version