Dotekomanie.cz

Youtube přidává automatické přehrávání do sekce odběrů [aktualizováno]

Youtube

Zdroj: Youtube

Aktualizováno 3. 11.

Před několika měsíci Youtube začal testovat možnost automatického přehrávání i v sekci odběrů a nyní společnost oficiálně oznamuje, že tato funkce je k dispozici ve stabilní verzi aplikace. Konkrétně je dostupná v aplikaci Youtube 14.44.52.

Pokud jste si vypnuli automatické přehrávání již před nějakou dobou, tak novinku nezpozorujete. V nastavení se totiž jen přidala k existující možnosti vypnutí přehrávání na kartě objevů.

Aktualizováno 4. 8.

Před osmi měsíci Youtube zavedl do aplikací pro smartphony možnost automatického přehrávání ukázek. To naštěstí lze vypnout a navíc nedocházelo k hraní se zvukem. Nyní se ukazuje, že stejnou funkci zavede do sekce odběrů, tedy videí od kanálů, kde jste přihlášeni k odebírání novinek.

Novinka je spíše ve fázi testování, jelikož její nastavení se přesouvá z jedné sekce do druhé. Dobrou zprávou ale je, že i zde bude možné vypnout tuto funkci, pokud nebudete chtít vidět ukázky videí.

Původní článek 4. 12.

Facebook před nějakým časem přišel s novinkou automatického přehrávání videí, což zvedlo čísla ve sledovanosti. Nyní s něčím podobným přichází i Youtube, který během následujících týdnů spustí novinku automatického přehrávání na domácí záložce v aplikacích pro Android a iOS.

Automatické spuštění náhledu

Youtube si již v minulosti pohrával s možností spuštění krátkého náhledu videa na domácí záložce v aplikaci, ale tehdy jste museli prstem podržet na konkrétním náhledu a následně došlo ke spuštění. Tuto funkci již nenajdete v aplikaci, ale v dohledné době se nabídne automatické přehrávání náhledu.

Ve výsledku to znamená, že při procházení videí dojde ke spuštění kratší ukázky bez zvuku. U některých videí budou k dispozici titulky. Po kliknutí na video dojde k běžnému přehrávání. Pakliže se vám tato novinka nezalíbí, budete ji moci vypnout v nastavení aplikace. Také je zde k dispozici výběr, jestli se má automatické přehrávání používat jen na WiFi nebo i na mobilních datech.

Původně tato novinka byla k dispozici pro platící uživatele Youtube Premium a nyní došlo k rozhodnutí, že se dostane mezi všechny uživatele. Je škoda, že nedošli k podobnému rozhodnutí u funkce přehrávání na pozadí.

Zdroje: theverge.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version