Dotekomanie.cz

Realme se zřejmě odpojí od Oppo a stane se samostatnou firmou

Realme se velice brzy může od společnosti Oppo odpojit a stát se zcela samostatnou jednotkou. Přestože Realme funguje poměrně nezávisle na své mateřské společnosti (již má vlastní oddělení pro výzkum, vývoj a marketing), stále používá její zdroje.

Realme a Oppo nebudou konkurenti

V budoucnu se tak očekává, že společnost vybuduje vlastní ekosystém a připraví výrobní linky. S touto informací přišel obchodní ředitel společnosti Realme Taiwan. V současné chvíli se však spoléhá na to, že se celkově bude rozšiřovat. To je mimo jiné hlavní důvod, proč se stala sedmou největší společností v celosvětových dodávkách a byla jmenována nejrychleji rostoucí značkou na trhu s mobilními telefony. 

Zajímavé je, že si Realme a Oppo nemyslí, že by byli v přímé konkurenci. S novou řadou Reno přechází Oppo do prémiového segmentu, zatímco Realme se zaměřuje na technologicky vybavené a vzhledově dobře vypadající telefony. Navíc společnost plánuje vstoupit na trh s nositelným příslušenstvím a bezdrátovými sluchátky. Kromě toho pracuje na několika telefonech s podporou 5G sítí. Zajímavou informací ale je, že 60 % majitelů telefonů značky Oppo jsou ženy, zatímco 60 % telefonů značky Realme jsou muži. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version