Dotekomanie.cz

Apple by mohl představit 5,4 a 6,7palcový iPhone s tenčím displejem

Firma Apple údajně plánuje v průběhu příštího roku představit nový 5,4palcový a 6,7palcový iPhone s tenčími OLED panely. S touto informací původně přišel korejský server ETNews. 

Apple chystá další novinky

Podle zprávy se zdá, že takzvané modely iPhone 12 Pro a iPhone 12 Pro MAx získají novou technologii od jihokorejské společnosti Samsung. Technologie ponese název Y-OCTA a umožní implementovat obvody dotykové plochy přímo na OLED panel bez nutnosti implementace samostatné dotykové vrstvy. To bude mít za důsledek tenčí displej a nižší výrobní náklady. 

Není jasné, zda se díky této technologii dočkáme celkově tenčího iPhonu. Zejména iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max jsou ve skutečnosti mnohem silnější a těžší než loňský model XS a XS Max. Na druhou stranu Apple dokázal do letošního iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max implementovat větší baterii. 

Samsung by měl tedy dodat Applu displeje Y-OCTA pro 5,4 a 6,7palcové modely, zatímco levnější 6,1palcová varianta se bude držet současné technologie. O dodávky těchto displejů se pak postará Samsung i LG, zatímco dodavatel BOE může být od dodávek odstaven. 

Příští rok by měl být určitým způsobem zlomový, neboť bychom se měli dočkat zbrusu nového designu, který bude vycházet z iPhone 4. K tomu by nové iPhony měly obsahovat 3D snímání na zadní straně, podporu 5G sítí a 6 GB RAM.  

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version