Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – E6 Plus, Nokia 2720 Flip, Redmi 8 a Pixel 4

Zdroj: indiatvnews.com

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí díl: Nově v českých obchodech – Note 8T, Nova 5T, 7T Pro, Redmi 8A

Pixel 4

Minulý týden jsme se dočkali představení nových modelů Pixel od společnosti Google. Již nyní se objevuje jeden z prvních obchodů, který slibuje prodej. Zatím se ale jedná spíše o předobjednávky, jelikož není známé datum zahájení prodeje. Novinka zaujme 90Hz displejem nebo možností focení nejen hvězdné oblohy.

Specifikace

Pixel 4 XL

Pokud chcete vybavenější model s větším displejem a větší kapacitou baterie, nabízí se model XL, ale ten je také o poznání dražší. Zde cena překročila hranici 30 000 Kč, ale i zde jde jen o předobjednávky. Hodí se to zejména těm, kteří nechtějí řešit komplikace dovozu novinky ze zahraničí.

Specifikace

Moto E6 Plus

Na veletrhu IFA jsme se dočkali představení novinky Moto E6 Plus od společnosti Motorola. Nyní se tento model dostává na český trh za cenu těsně pod hranicí 4000 Kč. Za takovou částku se nabízí poměrně základní model, který může zaujmout trochu zvýšenou odolností vůči vlhkosti.

Specifikace

Nokia 2720 Flip

Na veletrhu IFA představila firma HMD Global véčkový mobil se systémem KaiOS, který podporuje některé Google aplikace a služby. Jedná se v podstatě o nostalgickou novinku, která nestojí příliš. Na druhou stranu nelze očekávat funkce a možností smartphonů.

Specifikace

Alcatel 3X

Moto E6 Plus od Motoroly má již na současném trhu konkurenci v podobě modelu Alcatel 3X. Za stejnou cenu se nabízí například větší baterie, větší úložiště nebo více foťáků na zadní straně. I tak je nutné brát v potaz, že se jedná o základní mode, ale mohl by dostačovat nenáročným uživatelům.

Specifikace Alcatel 3X

Redmi 8

Pokud hledáte mobil do 4000 Kč, rozhodně by vám neměla uniknout novinka Redmi 8. Nižší modely plní tuto podmínku bez větších problémů, přičemž se jedná velmi silnou konkurenci pro Alcatel 3X i Moto E6 Plus. Základní výbava je velmi podobná, ale co se týče baterie, tak ta rovnou ohromuje. K dispozici 5000 mAh s podporou rychlého nabíjení.

Specifikace

Exit mobile version