Dotekomanie.cz

Nouzové informace je novinka od Googlu [aktualizováno]

Aktualizováno 2. 10.

Nová aplikace Nouzové informace od Googlu je stále nedostupná ke stažení, ale již se podařilo získat instalační APK balíček. Zatím se jedná o dost jednoduchou aplikaci, kde vyplníte základní údaje o sobě, přidáte kontakty pro nouzové situace, a to je v podstatě vše.

Zatím tedy nabízí možnost odeslání nouzové SMS zprávy s polohou. Detekce autonehody není dostupná a seznam podporovaných zemí taktéž není dostupný, ale dá se předpokládat, že zde bude omezení na USA.

Zatím tedy můžeme doporučit aplikaci Záchranka, jak zmiňuje čtenáře v komentáři pod článkem. Nabízí více informací a možností.

Původní článek 1. 10.

V Obchodě Play se objevila aplikace Nouzové informace od Googlu, která má napomoci v krizových situacích. V podstatě by se dala jednoduše specifikovat tak, že slouží na zavolání záchranky, případně informování vybraných kontaktů, ale jak se ukazuje, bude disponovat i rozšířenými funkcemi.

Nouzové informace

V tuto chvíli nelze aplikaci stáhnout ani na jedno redakční zařízení, a to mezi nimi jsou i zařízení Pixel s nejnovějším Androidem 10. Předpokládá se, že aplikace bude mít exkluzivitu na mobilech Pixel 4, ale následně by mělo dojít k rozšíření na starší modely Pixel. Později se možná dočkají i jiná zařízení.

Kromě základních možností kontaktování záchranných služeb a vybraných kontaktů zřejmě nabídne i možnost detekce autonehody. V takovém případě se budou pravděpodobně využívat všechny senzory smartphonu. Na základě získaných dat Google pravděpodobně dokáže určit, jestli došlo k auto nehodě či nikoliv.

Aplikace dokonce obsahuje demo autonehody, kdy si uživatel bude moci vyzkoušet, jak se aplikace chová a jak se ovládá. Bohužel dostupnost funkce bude zatím omezena na území USA. Samozřejmě je otázkou, jak přesná bude tato funkce. Google pravděpodobně bude pracovat i na dalších možnostech. Napadá nás například funkce detekce pádu nebo jiné nehody.

Zdroje: xda-developers.com, androidpolice.com

Exit mobile version