Dotekomanie.cz

Nokia 8.2 5G údajně nabídne dosud nepředstavený procesor

Přední výrobci mobilních telefonů, především tedy Samsung, Huawei, LG a OnePlus, se dosud zaměřovaly na 5G podporu. Ta se však v případě těchto výrobců objevila pouze u vlajkových modelů, které stojí nemalý peníz a nejsou velmi dostupné. HMD Global, jenž vlastní společnost Nokia, chce ještě v letošním roce připravit levnější zařízení s podporou 5G sítí. 

Nokia 8.2 5G s nejmodernějšími technologiemi

Podle zahraničních serverů se zdá, že nadcházející model Nokia 8.2 5G skutečně nabídne podporu nejmodernějších bezdrátových sítí. Kromě toho by měl být tento model vybaven dosud nepředstaveným procesorem od Qualcommu, přesněji Snapdragon 735. 

Tento procesor by dával smysl, protože právě ten je kompatibilní s 5G sítěmi. Procesor by kromě toho měl být vyroben 7nanometrovou technologií. Stejný zdroj uvádí také varianty, které budou k dispozici v prodeji. Konkrétně bychom se měli dočkat modelu s operační pamětí 4 Gb a 64GB vnitřním úložištěm. Uvádí se také, že by se na trh mohly dostavit i verze s 6 GB RAM / 128GB úložištěm a s 8 GB RAM / 256GB úložištěm. 

Na přední straně zařízení by měl být k dispozici také vysouvací selfie fotoaparát. Celkově by telefon pak měl nabídnout displej přes celou přední stranu (bez výřezu). Očekává se, že Nokia 8.2 5G bude představena koncem února 2020. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version