Dotekomanie.cz

iPhone 11 se prodává nad očekávání, Apple zvyšuje produkci

Apple v září letošního roku představil svou nejnovější řadu chytrých telefonů, která se skládá ze standardních modelů iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. Poprvé ve své historii společnost snížila počáteční cenu modernizovaného modelu. I po přidání duálního fotoaparátu a nejnovějšího procesoru A13 byla cena iPhone 11 stanovena na 20 990 Kč vč. DPH. Jedná se o poměrně výrazné snížení, neboť iPhone XR byl v prodeji od 22 490 Kč vč. DPH. 

iPhone 11 se prozatím daří

Podle poslední zprávy společnosti Nikkei právě snížení ceny vedlo k lepší poptávce. Vlastně k ještě lepší, než samotný Apple předpokládal. To je mimo jiné hlavní důvod, proč nyní Apple musel své dodavatele požádat o zvýšení výroby iPhone 11, a to až o osm milionů kusů. Ačkoli to není relevantní, toto číslo odpovídá prodejům Google Pixelu v letošním roce. 

Zajímavé je, že po zveřejnění této zprávy cena akcií dodavatelů Applu v Japonsku vzrostla. Například dodavatel Minebea Mitsumi si polepšil o 3 % a Japan Display o 2 %. Úspěchu se dočkaly také firmy Murata Manufacturing a Alps Alpine.

Ovšem i přesto jsou dodavatelé opatrní, neboť si nejsou jisti, zda Apple dokáže udržet nárůst poptávky po delší dobu. Dalším faktorem, který by mohl v budoucnu bránit lepším prodejům, je čínský tarif, kterého bude Washington součástí od 15. prosince. Na základě tohoto tarifu bude muset Apple zaplatit 10% sazbu za výrobky dovážené z Číny. 

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version