Dotekomanie.cz

EasyPhone AD je novinka od Evolveo s Androidem 4.4.2 KitKat

EasyPhone AD

V třetím kvartálu roku 2019 přichází výrobce telefonů Evolveo na český trh s telefonem, který má v sobě operační systém z října 2013. Šest let starý operační systém má být hlavním tahounem při koupi tohoto zařízení. Systém již brzy nebude Googlem podporován, a ne všechny aplikace jsou na něj v dnešní době již dostupné. Evolveo však cílí na uživatele, kteří chtějí mít tlačítkový telefon a přitom mít chytrý operační systémem. Cenově zařízení nepřekoná hranici 2 000 Kč, jde tedy o dražší tlačítkový telefon a na druhé straně jde o levný vstup do světa chytrých telefonů.

Jednoduché ovládání, proto Easyphone

EasyPhone je řada telefonů, kde by mělo být zajištěno snazší ovládání telefonu. Proč však nese telefon přídomek AD neboli v překladu reklama, není zřejmé. Parametrově telefon odpovídá dobám dávno minulým, nacházíme zde 2MPx snímač, což stěží můžeme považovat za standard doby. K dispozici je 3G připojení a Wi-Fi. Do EasyPhone AD vložíte buď dvě SIM karty (standardní a micro) nebo jednu SIM kartu a SD kartu. Nechybí ani již starý micro-USB konektor. Nezmizel však 3,5mm jack pro sluchátka.

Displej má 2,8″ palců, a jedná se o dotykový panel. Na tak malém zařízení si kvůli malým rozměrům nespustíte pohodlně film či hru. Evolveo EasyPhone AD je však primárně určen pro méně náročné uživatele a tak prostředí zastaralého Androidu 4.4.2, kde se nedočkáte ani aktuálních bezpečnostních balíčků, nabízí zjednodušený režim ovládání. Jde tedy o systém výrazně výrobcem modifikovaný.

V zadní části telefonu pod kamerou se nachází SOS tlačítko pro rychlé přivolání pomoci až na pět předvolených čísel. Telefon se prodává i s nabíjecí dokovací stanicí. Baterie má kapacitu 1 700 mAh, ale díky malému a slabému displeji (320 x 240 pixelů) a starému procesoru můžeme čekat delší výdrž, výrobcem však údaj o tzv. Screen on Time (SoT) nebyl specifikován. Operační paměť má 512 MB. Cena zařízení je 1 800 Kč a je dostupné v různých eshopech.

Zdroj: evolveo.com

Exit mobile version