Dotekomanie.cz

YouTube deaktivuje komentáře a reklamu v rámci dětského obsahu

Společnost Google v příštích měsících zavede nové způsoby ochrany pro děti, které využívají streamovací platformu YouTube. V rámci této změny budou odstraněny personalizované reklamy a komentáře k dětskému obsahu, shromažďování údajů diváků dětského obsahu bude sníženo na holé minimum – tedy pouze potřebné k provozu služby. Dále budou tvůrci obsahu povinni označit obsah pro děti. 

YouTube chce ochránit děti před negativním obsahem

V případě, že jste nesledovali nedávné drama ohledně Elsagate, nabídneme vám shrnutí. Krátká verze je taková, že nějaký obsah na YouTube prezentovaný dětem nebyl adekvátně moderován ani recenzován. V důsledku toho bylo odhaleno velké množství na první pohled přátelských videí, které obsahovaly nevhodný obsah pro děti. A přitom se zdálo, že jde pouze o komiksová videa. 

Od té doby se YouTube pokouší přesunout větší část obsahu vhodného pro děti do aplikace YouTube Kids a zvýšit úsilí v rámci ručního moderování. Nedávno také služba zavedla nové filtry obsahu pro další věkové skupiny, ale na základě rozhodnutí FTC to bylo málo. Aby YouTube dále vylepšil způsob, jakým nakládat s dětským obsahem, stanovil konkrétně pět hlavních změn, jež plánuje zavést:

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version