Dotekomanie.cz

Sonos Move je nový kompaktní reproduktor s Alexou a AirPlay 2

Společnost Sonos netřeba nijak představovat. Jedná se totiž o velice populárního výrobce reproduktorů, ovšem v posledních letech kraluje hlavně chytrým reproduktorům. A právě tomuto příslušenství se budeme nyní věnovat, neboť jsme se dočkali zbrusu nového reproduktoru Sonos Move. Pojďme si jej společně představit. 

Sonos Move s podporou AirPlay 2 a další

Sonos Move na první pohled vychází z designu předchozích reproduktorů, tedy nabízí válcovitou konstrukci obohacenou o dotyková tlačítka. Ta se pochopitelně, jak je již zvykem u tohoto výrobce, nachází v horní části konstrukce. Kromě toho je Sonos Move vybaven bezdrátovými technologiemi Wi-Fi a Bluetooth. 

Kromě toho tento kousek disponuje kompaktní konstrukcí, což znamená, že si jej můžete vzít s sebou na cesty, například na dovolenou. Nicméně, hlavním tahákem tohoto produktu je opět podpora AirPlay 2 od Applu, vestavěná Amazon Alexa a Google Assistant. Kromě toho je k dispozici masivní baterie, která zaručí až 10hodinový poslech v kuse. No a v neposlední řadě je reproduktor odolný proti vodě a prachu, a to díky certifikaci IP56 – pozor, reproduktor nezvládne ponoření do vody, nýbrž se ochrání před deštěm.

Pomocí funkce jde možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix.

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, budete si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk.

Předobjednávky nového chytrého reproduktoru začínají již dnes na sonos.com. Reproduktor bude k dispozici od 24. září letošního roku za cenu 399 dolarů, tj. zhruba 8 778 Kč bez DPH. 

Sonos ale také představil levnější variantu svého chytrého reproduktoru Sonos One, a to bez vestavených mikrofonů. Cena Sonos One SL stojí jen 179 dolarů, tedy 3 983 Kč bez DPH. Stejně jako Sonos Move nabízí tento levnější model podporu AirPlay 2. K dispozici bude od 12. září letošního roku.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version