Dotekomanie.cz

Microsoft Authenticator získává cloudovou zálohu

Microsoft Authenticator

Už je to nějaká doba, co aplikace Microsoft Authenticator dostala nějakou novinku. Nyní jsme se dočkali aktualizace, která pravděpodobně potěší nejednoho uživatele. Navíc se jedná o konkurenční výhodu například oproti řešení od Googlu.

Microsoft Authenticator a zálohování

Pokud v dnešní době chcete mít zabezpečený účet, měli byste si vždy aktivovat dvoufázové (dvoufaktorové) ověření. K tomu potřebujete zpravidla aplikaci, která vám bude ke konkrétnímu uživatelskému účtu generovat časově omezené kódy. Jednou z nich je Microsoft Authenticator, ale to teď měla jednu vadu na kráse.

Jakmile přejdete na nové zařízení nebo restartujete mobil do továrního nastavení, přijdete o data z aplikace. Pak následoval někdy i komplikovaný proces znovuobnovení dvoufázového ověření u všech účtů. Případně jste museli přeregistrovat účty na novou instalaci aplikace. Nyní to ale končí, jelikož Microsoft Authenticator získává cloudovou zálohu.

Pokud jste dostali aktualizaci aplikace, novinku najdete v nastavení, kde stačí povolit položku Cloudová záloha. Následně se budete muset přihlásit k Microsoft účtu. Pokud jej nemáte, musíte si jej vytvořit. Následně je již jednoduchá obnova, vše je totiž uchováno na serverech u Microsoftu.

Toto zdárně malé vylepšení povyšuje aplikaci Microsoft Authenticator na trochu vyšší úroveň a získává výhodu nad Google Authenticator. Ten do této chvíle nic takového nepodporuje.

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version