Dotekomanie.cz

Apple vydal finální verzi iOS 13

ios 13

Už jsou dávno pryč časy, kdy jsme museli čekat na poslední chvíli, abychom se dozvěděli, co nová verze operačního systému přinese. Dnes je již běžné, že se vše několik měsíců testuje první uzavřená a pak otevřená beta verze, díky čemuž se postupně dozvídáme o novinkách. Nyní ale skončilo čekání a Apple oficiálně vydal stabilní verzi iOS 13.

Apple TV+ a Arcade – české ceny jsou příznivé

iOS 13 aneb hlavně v tmavém

Hlavní novinkou nové verze operačního systému iOS je samozřejmě tmavý vzhled. Nejenže systém jako takový nabízí tzv. dark mode, ale Apple požaduje, aby i vývojáři aplikací mysleli na tento vzhled u svých aplikací. Samozřejmě se nejedná o jedinou novinku. Aple vytvořil speciální stránku k iOS 13, kde se dočtete o všech přidaných nebo upravených funkcích. Příkladem jsou chytré náhledy fotek, kontextové přechody, černobílé high-key světlo, přihlášení pomocí Apple ID, skrytý e-mail a mnoho dalšího. Pokud se chcete dozvědět o všech novinkách, navštivte adresu apple.com/cz/ios/ios-13/features.

iOS 13 sice je k dispozici již nyní, ale Apple dodává, že některé funkce budou dostupné až 30. září, tedy aspoň na svých stránkách.

Nová verze iOS je dostupná pro zařízení:

Již nyní se ale pracuje na verzi iOS 13.1, která by měla přinést nové funkce i pro nové iPhony 11 a 11 Pro. Co se týče iPadOS, tak tato verze bude dostupná až 30. září.

iOS 13 má bezpečnostní díru, při zamčeném displeji se dostanete k obsahu

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version