Dotekomanie.cz

Xiaomi představilo MIJIA LCD Digital, tablet pro kreslení

Kreslící tablety jsou v poslední době čím dál tím více populární. Toho si je samozřejmě vědoma i čínská společnost Xiaomi, která se nyní rozhodla uvést novinku pod názvem MIJIA LCD Digital. Jak již název napovídá, jedná se o digitální kreslící tablet. Ten je v současné chvíli k dispozici v rámci Xiaomi Mall a Mi Home. 

MIJIA LCD Digital za pár korun s dlouhou výdrží

Tablet je k dispozici ve velikostech 10 a 13,5 palců. 10palcový model je v prodeji za zhruba 132 Kč bez DPH, zatímco větší bratříček s 13,5palcovým displejem za 308 Kč bez DPH. Pojďme se ale na kreslící tablety podívat podrobněji. 

MIJIA LCD Digital nabízí bílý minimalistický styl hodný produktům Xiaomi. LCD displej s vysokým poměrem stran je pak velice dobře citlivý na tlak uživatele. Kromě toho je zařízení vybaveno ultralehkým magnetickým stylusem. Celková konstrukce tabletu pak váží pouhých 7 gramů. 

Tento typ tabletu má hned několik využití. Můžete jej například použít jako obchodního asistenta k zaznamenávání a ilustraci nápadů během prezentace. Případně lze tablet použít jako rodinnou vývěsku. 

Co se obrazovky jako takové týká, výrobce jej vylepšil z hlavně z hlediska barevného kontrastu, pocitu psaná a tloušťky tónu. Díky tomu je psaní a kreslení podobné klasickému papíru. Mimochodem, obrazovka tabletu je bezpečná i pro vaše oči, neboť nevyzařuje žádné škodlivé modré světlo. 

MIJIA LCD Digital je vybaven klasickou baterií, jenž vydrží až 365 dní, a to i přesto, že obsah na displeji vymažete až 100krát denně. Při čištění obrazovky je totiž spotřebována jen malé množství energie. 

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version