Dotekomanie.cz

Sony zveřejnilo finanční výsledky za fiskální první kvartál roku

OCL

Japonská společnost Sony zveřejnila své finanční výsledky za první fiskální kvartál roku 2019. Ten je pro společnost v období od dubna do června. Výsledky pro společnost nejsou úplně příznivé. Divize Electronic Products & Solutions (EP&S), která zahrnuje i mobilní technologie,  vykázala meziroční pokles tržeb i provozních výnosů.

Oblast mobilních technologií pak společnosti přinesla provozní výnosy v celkové výši 1 miliardy japonských yenů. Meziročně se tak jedná o růst provozních výnosů. To bylo způsobena především snížením provozních nákladů, které kompenzují špatné prodeje společnosti.

Prodeje Sony v oblasti mobilních technologií totiž meziročně poklesly. Stejné výsledky zaznamenala ostatně i celá divize EP&S. Pro celou divizi se jedná celkem o meziroční 15% pokles.

Předpovědi společnosti pro divizi EP&S jsou rovněž poměrně skromné. Společnost očekává, že na konci fiskálního roku dojde k 4% poklesu prodejů. Provozní výnosy divize by pak měly být stále v červených číslech. Společnost očekává pokles 47 miliard japonských yenů.

Výsledky divize tak v posledních měsících nejsou vůbec příznivé. Zákazníci musí čekat, zda se nepříznivé období protáhne i do dalších měsíců, nebo zda se situace zcela obrátí.

Zdroje: sony.net, gsmarena.com

Exit mobile version