Dotekomanie.cz

Sonos údajně chystá reproduktor S17 s podporou AirPlay 2

Začátkem tohoto týdne společnost Sonos rozeslala pozvánky na svou budoucí tiskovou konferenci, která se uskuteční v New Yorku. Pochopitelně nikdo z pozvaných doposud neměl ponětí, co za lubem tento výrobce příslušenství má. 

Nyní se ale zdá, že v rámci této příležitosti dojde k představení nového přenosného reproduktoru s podporou AirPlay 2. Důkazem toho je mimo jiné i FCC certifikace. Díky tomu máme nyní možnost zjistit, co zhruba můžeme očekávat od nového reproduktoru s názvem S17. 

Sonos S17 s podporou Wi-Fi, Bluetooth a AirPlay 2

Pokud bychom se bavili o designu, nový reproduktor S17 by měl nabídnout velmi podobnou konstrukci jako Sonos One s fyzickými ovládacími prvky na vrchní straně zařízení. Přiložená fotografie pochází přímo od FCC, tudíž máme k dispozici velmi pravděpodobnou podobu produktu. 

Snad největší zajímavostí by měla být přítomnost technologie Wi-Fi a Bluetooth. To je pochopitelně pozoruhodné, neboť by se jednalo o vůbec první reproduktor značky Sonos, který by tyto dvě funkce nabízel. Na zadní straně zařízení by mimo jiné mělo být k dispozici tlačítko pro snadné přepínání mezi přehráváním Bluetooth a Wi-Fi. 

Funkce přehrávání Wi-Fi bude v tomto případě pochopitelně fungovat na stejném principu, jako u všech předchozích modelech. Reproduktor mimo jiné bude možné ovládat i prostřednictvím aplikace Sonos. 

Kromě toho bude Sonos S17 podporovat funkci AirPlay 2. Pomocí této funkce jde možné velmi jednoduše streamovat hudbu z iTunes pro Mac a prakticky také libovolnou aplikaci pro iPhone, iPad a iPod, včetně Apple Music, Spotify, YouTube, Hulu, Pandora a Netflix.

AirPlay umožňuje také Siri ovládat přehrávání hudby v rámci Apple Music nebo Podcasty. Stačí k tomu pouze iPhone, iPad či iPod Touch. Pro příklad nemusíme chodit daleko, stačí například říci „Hey Siri, play Beats 1 Radio in bedroom“. Jakmile tuto frázi řeknete do reproduktoru Sonos, okamžitě se v ložnici spustí rádiová stanice Beats 1. AirPlay 2 navíc umožňuje přehrávat hudbu ve více místnostech. Pokud tedy uživatel bude vlastnit více reproduktorů značky Sonos, budete si jej moci spárovat a vytvořit tak silnější a kvalitnější zvuk.

S největší pravděpodobností bude nový Sonos reproduktor představen na dvoudenní tiskové konferenci 26. a 27. srpna letošního roku. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version