Dotekomanie.cz

Apple v Q3 zažil nejvyšší příjmy v rámci služeb, iPhone však stále propadá

Společnost Apple v průběhu tohoto týdne zveřejnila zprávu ohledně svých příjmů, a to za třetí čtvrtletí letošního roku. Americká společnost s logem nakousnutého jablka zaznamenala příjmy ve výši 53,8 mld. dolarů, což je jen o 1 % více než ve stejném čtvrtletí loňského roku. 

Apple a jeho služby táhnou

Nutno podotknout, že se jedná o zatím nejúspěšnější čtvrtletí společnosti Apple. Přestože tržby za služby dosáhly historicky nejvyšší úrovně, v úspěchu se promítlo i výrazné navýšení příjmů z nositelného příslušenství. 

Přestože celkové tržby v USA vzrostly na 25,1 mld. dolarů (v roce 2018 24,5 mld. dolarů), Apple bohužel zaznamenal pokles výnosů v rámci Číny, a to z 9,6 mld. na 9,2 mld. dolarů. V důsledku zvýšené konkurence došlo na pokles i v Evropě, a to z 12,1 mld. na 11,9 mld. dolarů. Naopak v Japonsku se společnosti dařilo, neboť na tomto trhu zaznamenala meziroční nárůst o 9,5 %, tj. celkové příjmy 4,1 mld. dolarů.

Další zajímavostí jsou prodeje iPhonu, které meziročně poklesy o 13,1 %. Za toto čtvrtletí tak Apple získal 25,9 mld. dolarů, ovšem ve stejném období roku 2018 29,47 mld. dolarů. Meziročního nárůstu se dočkala kategorie Wearables a Services, neboli nositelná zařízení a služby. 

Apple může svůj klesající iPhone opět nakopnout, a to hned v září letošního roku. V tomto období totiž představí své nové vlajkové modely. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version