Dotekomanie.cz

Apple plánuje do Maců implementovat zbrusu nové Face ID

Zhruba před dvěma lety jsme vás informovali o tom, že si společnost s logem nakousnutého jablka nechala registrovat patent, podle kterého by mohlo být Face ID implementováno do Mac počítačů. V té době však ještě nebylo jisté, jak se vlastně tato nová technologie bude nazývat. Následně pak debutovala v rámci iPhone X. Nyní se ale zdá, že se dostane také na zmíněné Mac modely. 

Face ID v Macu? Dávalo by to smysl

Dle zveřejněného patentu by mohla technologie pomocí Mac kamery dělat dvě činnosti. Nejprve by mohla zabránit přepnutí počítače do režimu spánku, a to díky tomu, že by software věděl, že před zařízením někdo sedí/stojí. 

Nutno podotknout, že nepůjde o současnou verzi Face ID. Jednoduše řečeno by se mělo jednat o naprosto našlápnutou technologii, která bude fungovat zcela nepřetržitě. Jak bylo již výše zmíněno, Face ID se bude, mimo potvrzení plateb a dalších informací, starat o to, aby se Mac neuspal. Naopak, pokud by uživatel od zařízení odešel, po chvíli by Face ID Mac uspalo. 

Apple údajně má ale ještě větší plány. Stejným způsobem by totiž chtěl i zařízení ze spánku probouzet. Patent totiž hovoří o tom, že by uživatel jednoduše před zařízení usedl a Face ID by jej automaticky rozpoznalo, čímž by se Mac spustil. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version