Dotekomanie.cz

Co je nového v rámci iOS 13 beta 3 a iPadOS beta 3

Společnost Apple dnes zveřejnila v pořadí již třetí beta verzi svého nového operačních systémů iOS 13 a iPadOS. Aktualizace jsou v současné chvíli dostupné pouze registrovaným vývojářům, a to za účelem důkladného testování. Následně by instalační balíčky měly být zveřejněny i pro beta testery. 

Nutno podotknout, že Apple skutečně začíná šlapat na pedál. Jsou tomu totiž jen necelé dva týdny od vydání druhých beta verzí a měsíc po představení operačních systémů na WWDC 2019. Registrovaní vývojáři si mohou nové aktualizace stáhnout přímo z internetových stránek určených pro vývojáře. Případně lze instalační balíčky stáhnout jako OTA (over-the-air aktualizace). 

Apple rozdělil iOS na dva samostatné systémy – iOS 13 a iPadOS. Jeden je určený pro iPhone a iPod, druhý pouze pro iPad. iPadOS je v základu prakticky identický s iOS 13, ovšem je zde celá řada odlišností, například nové funkce v rámci multitaskingu. Proto se Apple rozhodl systém rozdělit na dva odlišné světy, což ve finále dává smysl. 

iOS 13 beta 3 a iPadOS beta 3 přináší drobnější změny

Co se týká těchto nových beta verzích, tak ty přichází s jediným posláním – opravit chyby, které byly nalezeny v předchozím vydání, tj. druhé beta verzi. V současné chvíli nemáme informace o tom, že by Apple do instalačních balíčků implementoval nějaké výrazné změny. 

Jednou ze změn v rámci iOS 13 beta 3 je nová vyskakovací obrazovka Secure Recordings v aplikaci Home. Stejnojmenná aplikace nyní disponuje i odlišným přechodem. Další novou funkcí je FaceTime Attention Correction, která by měla být k dispozici pouze pro iPhone XS a XS Max. A poslední novinkou pak je aktualizovaný obrázek pro Apple Arcade. 

iPadOS už je o poznání zajímavější. K dispozici je nová animace pro funkci Split View (rozdělení obrazovky, tj. dvě spuštěné aplikace najednou). Další novinka se pak nachází v kartě Arkády v App Storu, která nyní zobrazuje více informací.

Zdroje: 9to5mac.com, macrumors.com

Exit mobile version