Dotekomanie.cz

Do 5 let polovina uživatelů poběží na 5G síti

Nejnovější prognóza od známé společnosti Canalys přibližuje možný scénář, který by mohl zanedlouho potkat novou generaci telekomunikační sítě. Potěšitelnou zprávou hned na úvod je očekávaný poměrně rychlý nárůst v následujících letech, což způsobí pomalé přesunutí současné sítě 4. generace do popředí. Singapurská firma totiž zveřejnila odhad vývoje trhu se sítí 5. generace až do roku 2023.

Skoro 2 miliardy zařízení

Podle aktuálního předpokladu do roku 2023 počítají s dodávkou 1,9 miliardy zařízení, které budou podporovat 5G síť. To je momentálně obrovský potenciál pro všechny výrobce chytrých telefonů, přičemž největší výhodu mají producenti s rozběhnutým vývojem nebo rovnou připraveni na spuštění do ostrého provozu. Tato zařízení v roce 2023 údajně můžou tvořit asi 51,4 % tržního podílu.

Nejvíce modelů odpovídající 34 % zamíří za uživateli do Číny, poté 18,8 % půjde do Severní Ameriky a 17,4 % skončí v asijsko-pacifické oblasti (např. Japonsko, Jižní Korea, Indonésie, Austrálie). Čínský trh bude všeobecně udávat tempo pro ostatní, protože už v příštím roce zde poběží okolo 17,5 % zařízení na síti 5. generace. Velkou měrou pravděpodobně přispějí tradiční výrobci jako je LG, Samsung, Huawei či Xiaomi.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version