Dotekomanie.cz

Vyrobené iPhony v Indii dodává Apple do evropských zemí

Již nějaký ten pátek nepatří Čína k jediné zemi, ve které by Apple vyráběl své mobilní telefony. Některé modely totiž vyrábí také na území Indie, a to z důvodu dovozní daně, které by se měla společnost vyhnout. Navíc je tato továrna využívána pro uspokojení poptávky v ostatních regionech. A právě v rámci indické továrny se nyní dějí zajímavé věci.

Apple chce snížit svou závislost na Číně

Podle posledních informací se zdá, že Apple začíná dodávat iPhony vyrobené v Indii i na evropské trhy. Indickou divizi Wistron společnost získala v roce 2016 a za tu dobu zde bylo vyrobeno nespočet kusů telefonů. Nyní se ale Wistron stává první smluvním výrobcem Applu, který exportuje iPhony přímo z továrny. 

Indické zdroje uvádí, že Apple z této továrny posílá modely iPhone 6 a iPhone 7 na evropský trh. Nutno ale podotknout, že ve velmi omezeném a nízkém počtu – méně než 100 000 kusů za měsíc. Na druhou stranu vývoz na evropské trhy začal již před několika měsíci. 

Na internetu mimo jiné kolují spekulace o tom, že Apple plánuje přesunout více produkce právě do Indie, neboť chce snížit svou závislost na továrnách v Číně kvůli probíhajícímu obchodu mezi USA a Čínou. Uvádí se dokonce, že by Apple mohl své top modely začít vyrábět lokálně ve spolupráci s Foxconnem. Značný počet vyrobených kusů by byl rovněž vyvezen na jiné trhy. 

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version