Dotekomanie.cz

Apple testuje nové přihlašování do rozhraní iCloud

Společnost Apple se u svých beta verzí operačních systémů iOS 13, iPadOS a macOS Catalina testuje zbrusu nový proces přihlášení do webového rozhraní iCloud. Když do svého prohlížeče nyní zadáte beta.icloud.com, samozřejmě na zařízení s nejnovější betou, můžete se do svého Apple ID přihlásit prostřednictvím Face ID nebo Touch ID.

iCloud a jeho přihlašovací proces bude jednodušší

Funkce je samozřejmě k dispozici (prozatím) pouze pro nativní webový prohlížeč, tedy Safari. Mimo jiné si ji vyzkoušíte jen na jablečném produktu s nejnovější beta verzí jednoho z výše uvedených operačních systémů. Nicméně, pokud splňujete veškeré požadavky, webové rozhraní pro iCloud vás vyskakovacím oknem vyzve k přihlášení, a to právě skrze Face ID či Touch ID. 

Jestliže tedy vlastníte MacBook Pro s technologií Touch Bar, budete se do rozhraní taktéž moci přihlásit prostřednictvím Touch ID. Na výše přiložených snímcích si můžete prohlédnout, jak takové vyskakovací okno, respektive proces, v praxi vypadá. 

Zajímavé také je, že, pokud na zařízení s nejnovější beta verzí navštívíte web iCloudu, automaticky budete přesměrováni právě na beta.icloud.com. Kdyby vás prohlížeč automaticky nepřesměroval na zmíněnou URL adresu, budete ji muset zadat ručně. V každém případě musíte používat iOS 13, iPadOS nebo macOS Catalina. 

Nutno podotknout, že se jedná o velmi šikovnou funkci, kterou bude Apple chtít dostat do provozu co nejdříve. Pro uživatele bude mít novinka mnoho výhod – přihlašování skrze Face ID či Touch ID bude mnohem bezpečnější a jednodušší. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version