Dotekomanie.cz

Amazon Music roste rychleji než Spotify

Amazon Music

Zdroj: Android Authority

Lídrem všech streamovacích služeb je v současné chvíli Spotify, a to i přesto, že Apple Music tuto švédskou službu velmi rychle dohání. Dle posledních informací má k dnešnímu dni Apple Music více než 60 mil. předplatitelů. Do hry ale vstupuje další hráč, který by mohl zajímavým způsobem zamíchat s kartami. 

Amazon Music se více než daří

Amazon Music v současné chvíli roste velmi rychlým tempem. S touto informací přišel zahraniční server Financial Times. Podle zprávy, Amazon Music vzrostl od roku 2018 o 70 % – k dnešnímu dni má více než 32 mil. předplatitelů. Samozřejmě je služba stále daleko od předních příček, tedy před Spotify a Apple Music. Ovšem i tak je pozoruhodné, že i třetí hráč může tak rychle růst. Například takové Spotify meziročně roste pouze o 25 %.

Nicméně, Amazon Music se na trh dostal poměrně pozdě, a to v roce 2016. Podobně jako Apple Music má i Amazon výhodu svých produktů Echo, pro které je služba velmi dobře optimalizována. Amazon Music mimo jiné více cílí na starší publikum, neboť 14 % z celkového počtu předplatitelů tvoří uživatelé ve věku 55 let a starší. Jen pro zajímavost, Spotify těchto uživatelů má jen 5 %. 

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version