Dotekomanie.cz

Xiaomi Mi 9T představen a přichází do Česka s cenou 11 990 Kč

Zdroj: Xiaomi

V květnu jsme se dočkali nových modelů Redmi K20 a K20 Pro od společnosti Redmi by Xiaomi. Krátce na to se začalo spekulovat, že se právě tyto novinky budou jmenovat na různých trzích jinak. Pokud jste měli vyhlédnutý model Redmi K20, tak na českém trhu ho najdete pod označením Xiaomi Mi 9T. Tímto se z něj stává sourozenec top modelu Xiaomi Mi 9 (recenze).

Xiaomi Mi 9T

V základu se jedná o velmi dobře vybavený smartphone střední třídy, který nabízí Snapdragon 730 nebo baterii o kapacitě 4000 mAh s podporou rychlého 18W nabíjení. Na zadní straně najdeme kombinaci tří foťáků, kde hlavní má 48 MPx, dále se nabízí jeden pro zoom a jeden pro širokoúhlé snímky.

Mezi bonusovými prvky najdeme čtečku otisků prstů a výsuvný mechanismus pro přední foťák, ten má 20 MPx. Dalo by se říci, že se nabízí smartphone s dobrým poměrem ceny a výkonu. Bohužel tomu tak asi nebude. Původní top model Xiaomi Mi 9 najdete na českém trhu za cenu kolem 14 000 Kč. Xiaomi Mi 9T v Česku začíná na ceně 12 000 Kč v případě 64GB verze. 128GB varianta pak stojí 13 000 Kč.

Rozdíl jednoho tisíce je poměrně malý. Buď si vyberete mobil střední třídy a získáte výsuvný mechanismus s nenarušeným displejem, nebo si připlatíte za top model, ale s výřezem v displeji.

Specifikace

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version