Dotekomanie.cz

Samsung pracuje na svém rolovatelném displeji

Galaxy Fold

Jihokorejská společnost Samsung stále přemýšlí o možnostech, kterými by dokázala vrátit na trh svůj futuristický kousek v podobě Galaxy Fold. Bohužel ten se potýkal s problémy týkající se výdrže ohebného displeje. Samsung proto musel telefon stáhnout z trhu, a to na dobu neurčitou. Ale i přesto tato nepříjemná situace společnost nezastavila. Proč, to se dozvíte níže.

Samsung a jeho první rolovatelný displej

Samsung si totiž nechal registrovat nový patent, který demonstruje nový rolovatelný displej. Tento patent na první pohled ukazuje telefon, který je ovšem v něčem netradiční. Ve skutečnosti totiž skrývá tajný rolovatelný displej uvnitř zařízení, přičemž horní kryt obsahuje fotoaparát pro vytváření selfies.

Telefon by v podstatě principiálně fungoval jako BlackBerry Priv, a to s tím rozdílem, že místo vysouvací QWERTY klávesnice bude k dispozici super velký displej. Rolovatelné displeje nejsou v současné chvíli už nemožné. Například na začátku letošního roku společnost LG světu ukázala svůj nový rolovatelný OLED displej. 

Nutno podotknout, že se jedná o velice zajímavou možnost, jak rolovatelný displej využít. Bohužel pro nás uživatele bude tato technologie 100 % k dispozici až ve vzdálené budoucnosti. Je ale naprosto skvělé a vzrušující vidět, že se Samsung neustále snaží posouvat dopředu. 

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version