Dotekomanie.cz

Zřejmě uniká podoba operačního systému od Huawei

Je tomu teprve pár dní, co jsme vás informovali o tom, že společnost Huawei chystá svůj vlastní operační systém. Tento systém připravuje pro případ, že by Google skutečně zakázal sdílení služeb pro zařízení s logem Huawei. 

Nový systém od Huawei se jmenuje HongMeng, v Číně se objeví na konci roku

Huawei a náhrada za Android od Googlu

Nový operační systém, který by měl být dostupný pro smartphony, tablety, počítače, televize, chytré hodinky, a dokonce pro auta. Dle dostupných informací bude novinka zcela kompatibilní s aplikacemi určenými pro systém Android.

Huawei již podalo v Evropě na nový systém několik patentů, které se týkají názvů – Ark OS, Huawei Ark, Archa, Huawei Archa a Oak OS. Tyto názvy si ale společnost nechala patentovat již v březnu letošního roku, o čemž informoval zahraniční server WinFuture. Je zajímavé, jakou rychlostí dokázalo Huawei zareagovat na současnou situaci mezi společností Google a Spojenými státy americkými.

Nicméně, na internetu se objevily první screenshoty zachycující nově vyvíjený operační systém od společnosti Huawei. Nutno podotknout, že zařízení, které bude disponovat systémem Ark/Oak OS (nad názvem systému je velký otazník), bude zpětně kompatibilními s některými Android aplikacemi. Ovšem zde pozor, Google služby nebudou plně k dispozici. 

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version