Dotekomanie.cz

Nokia 2.2 představena, nabídne Android One a Xpress-on kryty

Po nějaké době zde máme nový mobilní telefon od společnosti HMD Global. Nokia 2.2 bude zřejmě spadat do nejnižší kategorie smartphonů, ale přitom nabídne Android One, konkrétně Android 9 Pie. Díky tomu se majitelé mohou těšit na rychlé a časté aktualizace systému.

„Věříme, že by inovace měly být dostupné pro každého. S modelem Nokia 2.2 přinášíme možnost využít například AI i v cenově dostupném segmentu. Přinášíme rovněž biometrické odemykání telefonu za pomoci rozpoznání tváře a dedikované tlačítko pro Google Asistenta, čímž se připojujeme k revoluci v oblasti interakce uživatele s telefonem. Nokia 2.2 se samozřejmě zařazuje do programu Android One, stejně jako všechny současné chytré telefony Nokia.“

Nokia 2.2

HMD Global na trh vrací značku Xpress-on, což náleží vyměnitelným krytům. Po dlouhé době tak bude na trhu zařízení, kde si budete moci vyměnit zadní kryt. Bohužel společnost neposkytla informaci, jestli se takto majitelé budou moci dostat k výměně baterie, ale s největší pravděpodobností nikoliv.

Samotné specifikace jsou na dosti nízké úrovni. Kupříkladu se o výkon stará procesor Helio A22 od Mediateku. Displej má 5,7 palců s HD+ rozlišením a baterie má kapacitu 3000 mAh. Mezi bonusové funkce patří tlačítko pro vyvolání chytrého asistenta. Bohužel zde nenajdete duální kamery nebo čtečku otisků prstů. Maximálně můžete využít rozpoznání obličeje.

Specifikace

Česká cena zatím nebyla stanovena, ale dostupnost by měla být během léta. Předpokládáme, že by si společnost mohla účtovat kolem 3500 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version