Dotekomanie.cz

Apple Watch 4 jsou nejprodávanější

Čínská společnost Counterpoint Research vydala statistiku zaměřenou na dodávky chytrých hodinek v letech 2017, 2018 a během tohoto roku, kde jasná převaha patří kalifornskému Applu. Ostatní výrobci jsou sice daleko za ním, ale rozhodně zajímavým zástupcem je firma imoo, kterou v popředí drží hlavně uživatelé z Číny. Zbývající konkurence bude muset výrazně zabrat a využít vlastní potenciál na úplné maximum.

Apple, kam se podíváš

Za poslední roky Apple nedokázal přijít o první příčku v celosvětovém srovnání a v oblíbenosti konkrétních zařízení jim jednoznačně patří první dvě pozice. Vděčí tomu především nejprodávanější čtvrté a třetí generaci hodinek Watch za uplynulý rok. Counterpoint označuje za klíčové funkce zaměřené na zdraví – například EKG či detekce pádu. Společnost imoo zabodovala dětskými hodinkami s označením Z3, o které byl největší zájem v Číně.

V dalších měsících bude hojně sledován souboj mezi Fitbitem a jihokorejským Samsungem, které momentálně rozděluje pouze 3% rozdíl. Zatímco oba jsou pod tlakem značky Amazfit s 2% rozdílem oproti třetímu Fitbitu, tak firma Huawei si v loňském roce zajistila 123% nárůst odpovídající 2 % podílu a do budoucna má našlápnuto na ostatní producenty. Nakonec celkově je očekáván nárůst dodávek chytrých hodinek pod silným vedením Applu.

Zdroj: counterpointresearch.com

Exit mobile version