Dotekomanie.cz

Apple vládne trhu s nositelnými zařízeními, Xiaomi se dotahuje

Americká společnost s logem nakousnutého jablka i nadále jednoznačně dominuje trhu s nositelnými zařízeními. Informovala o tom analytická společnost IDC, která udělala průzkum trhu v posledním čtvrtletí loňského roku. V té době měl Apple dodat více než 10,4 mil. kusů chytrých hodinek.

Apple je zaslouženým králem

Ihned za ním se umístil populární čínský výrobce Xiaomi, přičemž na dalších pozicích Huawei a Samsung. Jejich pozice se však v posledním čtvrtletí letošního roku lehce liší, tedy alespoň podle nejnovějších analýz IDC.

Apple je stále na vrcholu, tentokrát prodal kolem 12,8 mil. kusů Apple Watch, AirPods a sluchátek Beats. Jen za rok dosáhla společnost na nárůst v podobě 49,5 %. Pokud jde ale pouze o dodávky  chytrých hodinek, prodal Apple 4,6 mil. kusů.

Xiaomi, Huawei, Samsung a Fitbit završují první pětku. Tito výrobci se umístili hned za Applem. Huawei se podařilo zaregistrovat obrovská meziroční růst, to samé platí i o Samsungu. Sečteno, podtrženo – nositelným produktům se v posledních měsících velmi daří a je vidno, že výrobci na tomto trendu těží.

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version