Dotekomanie.cz

Apple dluží Samsungu 100 milionů dolarů, vše vyřeší budoucí produkty

Jihokorejská společnost Samsung je v současné chvíli výhradním dodavatelem OLED panelů pro iPhone X a novější, tj. iPhone XS a iPhone XS Max. Vzhledem k menšímu prodeji nových vlajkových modelů, musel Apple údajně objednat menší počet OLED displejů než obě společnosti původně předpokládaly. 

Apple porušil podepsanou objednávku

Nutno podotknout, že tyto společnosti měly mezi sebou podepsanou smlouvu, respektive objednávku. Apple ji pochopitelně nedodržel, protože objednal menší počet OLED panelů, než bylo dohodnuto. To je mimo jiné hlavní důvod, proč Samsung požaduje kompenzaci v podobě 100 mil. amerických dolarů. 

Ovšem místo toho, aby Apple pokutu zaplatil, rozhodl se nabídnout Samsungu více možností, včetně závazku v podobě objednávek OLED panelů pro budoucí produkty, jako jsou tablety a notebooky. 

Samsung by měl být výhradním dodavatelem u budoucích produktů

Dle dostupných informací bude právě Samsung výhradním dodavatelem OLED displejů pro budoucí 16palcový MacBook Pro a modely iPad Pro. Nového notebooku bychom se měli dočkat již ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. Nové iPady Pro pak budou k dispozici ve stejném období, jako 16palcový MacBook Pro.

Kromě toho velmi přesný analytik Ming-Chi Kuo prohlásil, že společnost Apple v příštích dvou letech uvede na trh několik nových produktů s podsvícením MIni-LED, včetně 10 až 12palcového iPadu na konci roku 2020 nebo počátkem roku 2021 a MacBook s úhlopříčkou 15 až 17 palců v první polovině roku 2021. 

Pomalý přechod na OLED započal Apple u Apple Watch, přičemž hodinky následoval iPhone X. Je tedy více než pravděpodobné, že iPad Pro a MacBook Pro bude tyto kousky následovat. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version